Нашите услуги : АКУМУЛАТОР

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

АКУМУЛАТОР АКУМУЛАТОР

Измерване и смяна на акумулатора

Сигурно знаете, че акумулаторът е ключов компонент от електрическата верига на Вашия автомобил и се използва, за да доставя енергия на най-различни електронни системи в автомобила. Стартерът, светлините, чистачките, климатикът и радиото черпят електрическа енергия от акумулатора. Самият акумулатор постоянно се презарежда от алтернатора, който на свой ред се активира от ангренажния ремък.

Но като всяка една батерия, при редовна употреба той започва да показва признаци на износване и намалена ефективност. Когато това стане, ще трябва да помислите за смяна на акумулатора.

Съвети Eurorepar Car Service

  • Ако автомобилът Ви не е бил запалван в продължение на няколко седмици, е нормално да бъде загубен електрическият заряд на акумулатора, тъй като той не е бил презареждан от алтернатора.

  • През зимата акумулаторът губи заряд по-бързо поради понижаване на температурите. Добре е да имате подръка подходящо зарядно устройство, тъй като то може да Ви помогне да запалите двигателя, ако акумулаторът се изтощи.

  • Проверете в ръководството за експлоатация и поддръжка на автомобила кога се налага смяна на аксесоарния ремък. Ако ремъкът се скъса, алтернаторът няма да може да зареди акумулатора. 

Вашите въпроси

Ако предупредителният индикатор за акумулатора свети на бордното табло, причината може да е, че акумулаторът не се зарежда. Възможно е алтернаторът да не работи правилно или самият акумулатор да се нуждае от зареждане.

И в двата случая е важно акумулаторът Ви да бъде проверен от наш техник. Ако акумулаторът не работи изобщо, няма да можете да запалите двигателя.

icon-gear