Нашите услуги : АКУМУЛАТОР

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

АКУМУЛАТОР АКУМУЛАТОР

Car Battery Checks and Replacement

Сигурно знаете, че акумулаторът е ключов компонент на Вашия автомобил и се използва, за да доставя електрическа енергия на най-различни електронни системи в автомобила. Стартерът, светлините, чистачките, климатикът и радиото черпят електрическа енергия от акумулатора. Самият акумулатор постоянно се презарежда от алтернатора, който на свой ред се активира от ангренажния ремък.

Но като всяка една батерия обаче, при редовна употреба той започва да показва признаци на износване и намалена ефективност. Когато това стане, ще трябва да помислите за смяна на акумулатора.
 

Съвети Eurorepar Car Service

  • Ако двигателят на автомобила Ви не е бил запалван в течение на няколко седмици, загубата на електрическа енергия, складирана в акумулатора, е обичайно явление, тъй като той не е бил презареждан от алтернатора.

  • През зимата акумулаторът губи заряд по-бързо поради понижаване на температурите. Добре е да имате подръка зарядно за автомобилен акумулатор, тъй като това може да Ви помогне да запалите двигателя, ако акумулаторът Ви се изтощи.

  • Вижте в ръководството за експлоатация и поддръжка на автомобила за информация относно смяна на ангренажния ремък. Ако ремъкът не бъде сменен своевременно и се скъса, алтернаторът няма да може да зареди акумулатора.

Вашите въпроси

Ако предупредителният индикатор за акумулатора свети на бордното табло, причината може да е, че акумулаторът не се зарежда. Възможно е алтернаторът да не работи правилно или самият акумулатор да се нуждае от зареждане.

И в двата случая е важно акумулаторът Ви да бъде проверен от наш техник. Ако акумулаторът не работи изобщо, няма да можете да запалите двигателя.

icon-gear