Нашите услуги : ВИДИМОСТ

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

ВИДИМОСТ ВИДИМОСТ

Проверили ли сте светлините и перата на чистачките на Вашия автомобил?

Когато сте на пътя, трябва да виждате и да бъдете видими. Предните фарове, дневните светлини, стоп светлините, фаровете за мъгла и мигачите трябва да са в добро работно състояние, за да Ви осигуряват максимална видимост на пътя във всякакви условия. Правилното регулиране на светлините наред с функциониращите крушки са някои от основните елементи, които се проверят при годишния технически преглед. Автомобилът Ви може да не мине прегледа поради нещо толкова дребно, като неизправна крушка.

Перата на чистачките също трябва да се проверяват, за да Ви осигуряват добра видимост.  Ако чистачките Ви оставят следи по предното стъкло, когато са включени, Вашият автомобил може да не мине годишния технически преглед.

Съвети Eurorepar Car Service

  • Перата на чистачките трябва да се сменят веднъж годишно, но не забравяйте и перото на чистачката на задното стъкло.

  • Препоръчваме Ви редовно да проверявате дали всички светлини/крушки работят правилно. Пробвайте ги една по една и се уверете, че всяка свети напълно и остава да свети за няколко минути.

  • Уверете се, че перата на чистачките са с необходимия за Вашия автомобил размер. Ако са с друг размер, те няма да работят правилно. Попитайте ни, ако не сте сигурни.

  • Ако предното стъкло замръзне в студено време, перата на чистачките могат да замръзнат на място и да се залепят за стъклото. Ако включите чистачките, преди да сте премахнали заледяването, можете да ги повредите. Уверете се, че сте отстранили напълно заледяването на предното стъкло, преди да ги включите.

Вашите въпроси

Ксеноновите светлини са относително нови в съвременните автомобили. Те излъчват светлина, която е по-близка до дневната светлина, в сравнение халогенните светлини. Това означава също, че са много по-мощни и издържат много по-дълго от традиционните светлини.

Когато трябва да се сменят, ксеноновите светлини използват определен тип крушка. Тя съдържа ксенонов газ и е с напрежение 20 000 волта (в сравнение с 12 волта за традиционна крушка).

Наш техник ще може да ви помогне да смените ксеноновите крушки.

icon-gear