Нашите услуги : АНГРЕНАЖЕН РЕМЪК

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

АНГРЕНАЖЕН РЕМЪК АНГРЕНАЖЕН РЕМЪК

Консултирайте се с нас за смяна на ангренажния ремък

Ангренажният ремък на автомобила синхронизира движението на буталата и клапаните вътре в двигателя. Ако ремъкът се скъса или откаже, двигателят може да се повреди сериозно.

Всеки автомобил е различен, но всеки производител ще препоръча минимален интервал или пробег за смяна на ангренажния ремък. Важно е да следвате тази препоръка, тъй като може да е много трудно да се прецени кога Вашият ангренажен ремък трябва да бъде сменен.

По принцип повечето производители препоръчват смяна на ангренажния ремък при пробег между 120 000 и 160 000 км. При някои автомобили ангренажният ремък може да изисква едновременно с него да бъдат сменени допълнителни елементи като водната помпа.

Съвети Eurorepar Car Service

  • Не си заслужава рискът да чакате за смяна на ангренажния ремък. Той може да е в добро състояние, но да се скъса неочаквано. Най-добре е да го смените съгласно препоръките на производителя.

  • Много горещ или много студен климат или големи разлики в температурите могат да причинят преждевременно износване на ангренажния ремък.

  • При някои двигатели синхронизацията на буталата и клапаните не се управлява от ремък. Вместо ремък, те използват верига, която на теория не трябва да се сменя през експлоатационния живот на автомобила.

Вашите въпроси

Експлоатационният живот на ангренажния ремък зависи от марката и модела на Вашия автомобил, както и от вашите навици на шофиране. Всеки автомобилен производител ще препоръча различна възраст и пробег за смяна на ангренажния ремък. Като най-общо правило можете да очаквате смяна на ангренажния ремък поне веднъж на 5 години. Ако шофирате на дълги разстояния, може да откриете, че ангренажният Ви ремък се нуждае от смяна при пробег между 120 000 и 160 000 км, който може да достигнете по-бързо.

Разбира се, всяка повреда на ангренажния ремък може да означава, че трябва да го смените по-рано.

Във всеки случай трябва да проверите в ръководството за експлоатация и поддръжка на автомобила за препоръчителния интервал за смяна за Вашия автомобил. Ако не сте сигурни,  посетете наш сервизен център. 

icon-gear