Нашите услуги : ГУМИ

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

ГУМИ ГУМИ

Проверка и смяна на гуми

Гумите са единствената връзка между Вашия автомобил и пътя, което ги прави изключително важни за безопасността. Те помагат за сцеплението при влажна и заледена настилка и могат да повлияят на управлението в завой, както и на спирането на превозното средство. Гумите се грижат и за комфорта, тъй като дълбочината на протектора и нивото на напомпване влияят на усещането при пътуване.

За Eurorepar Car Service Вашата безопасност е приорите, затова можете да разчитате на нас за професионален съвет независимо какъв е бюджетът Ви. Предлагаме и богата селекция от подходящи за Вашия автомобил резервни гуми на добри цени.

 

Съвети Eurorepar Car Service

  • Трябва да проверявате налягането в гумите всяка седмица, за да се уверите, че са напомпани до необходимото ниво, което може да намерите в ръководството за автомобила. Препоръчваме Ви също да проверявате гумите преди дълги пътувания или ако превозвате тежки товари, тъй като може да е необходимо регулиране на налягането в тях.

  • Нивото на налягане в гумите трябва да се регулира в съответствие с теглото на товара, който може да пренасяте в автомобила си. Това е необходимо, за да се отчете натиска върху гумите от допълнителното тегло и може да помогне за предотвратяване на ненужно износване на гумите, като наред с това Ви осигурява по-комфортна возия.

  • Уверете се, че налягането в гумите е правилно балансирано между предните и задните гуми. Това предотвратява преждевременно износване на гумите и амортисьорите.

  • Редовно проверявайте състоянието на протектора на гумата. По закон, минималната дълбочина на протектора трябва да е 1,6 мм, а през зимата 4 мм. Ако протекторите на гумите Ви паднат под това ниво, може да Ви бъде наложена глоба плюс отнемане на точки от шофьорската Ви книжка. Трябва също да проверявате за нарези, пукнатини и други признаци за повреда. Ако има такива, автомобилът няма да мине годишния технически преглед.

  • Ако автомобилът Ви има резервна гума, се уверете, че и тя е в добро състояние. Никога не знаете кога може да Ви потрябва.

Вашите въпроси

Износването на гумите и неправилното налягане в тях има голямо влияние върху разхода на гориво на Вашия автомобил. Гумите са проектирани да са ефективни при точно определено налягане; ако не са достатъчно напомпани, те ще спаднат, което ще предизвика по-голямо триене. На свой ред това означава, че разходът на гориво може да се увеличи с до 20%. По същия начин прекалено напомпаните гуми могат да окажат негативно влияние върху разхода на гориво. Уверете се, че налягането в гумите на Вашия автомобил е на необходимото ниво, което обикновено е посочено в ръководството за автомобила или на стикер в него (например от вътрешната страна на вратата).

Ако протекторът на гумите Ви се е износил напълно, техните характеристики няма да са на най-високо ниво. Тъй като гумите няма да могат да осъществят добро сцепление с пътя, Вие ще изразходвате повече енергия (и гориво), когато ускорявате.

icon-gear