Нашите услуги : КЛИМАТИК

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

КЛИМАТИК КЛИМАТИК

Проверка и смяна на климатика

Подобно на хладилника, Вашата климатична система функционира чрез използване на хладилни газове. Те циркулират във веригата, като непрекъснато охлаждат интериора на Вашия автомобил и извеждат топлината навън.

Климатичната система на Вашия автомобил обаче е много по-сложна и изисква редовна поддръжка. Компресорът, кондензаторът, изпарителят и филтрите трябва да бъдат проверявани редовно за поддържане на добрата работа на системата.

Климатикът е важен не само за Вашия комфорт, но и за Вашата безопасност. През зимата климатикът на Вашия автомобил е идеален за затопляне на купето и премахване на замъгляването на предното стъкло. Автоматично управляваните системи позволяват поддържане на постоянна температура, независимо колко студено е навън. Климатичната система също така премахва замърсявания като прах и полени от Вашия автомобил.

 

Съвети Eurorepar Car Service

  • Опитвайте се да използвате климатичната система на Вашия автомобил редовно, поне веднъж на няколко седмици. Това поддържа системата чиста и отстранява замърсяванията във въздуха.

  • Трябва редовно да почиствате Вашия климатик, тъй като в системата могат да се натрупат бактерии, особено ако не се ползва известно време.  Това може да доведе до неприятни миризми, затова помислете за почистване на системата всяка година.

  • Когато автомобилът Ви е бил паркиран навън в горещо време, се уверете, че сте отворили всички врати за няколко минути, преди да влезете в автомобила. Така горещият въздух излиза навън, преди да запалите двигателя и да включите климатика.

Вашите въпроси

Климатиците за автомобили са невероятно сложни.  Проблемът може да се дължи на няколко различни причини. За щастие нашите квалифицирани техници извършват редовни проверки на климатици и повечето проблеми се установяват бързо. Заповядайте при нас за да установим проблема, намерете най-близкия сервизен център.

icon-gear