Нашите услуги : ПРОВЕРКА НА МАСЛОТО

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

ПРОВЕРКА НА МАСЛОТО ПРОВЕРКА НА МАСЛОТО

Проверили ли сте маслото на Вашия автомобил?

Моторното масло е много важен компонент на Вашия автомобил, тъй като то намалява триенето и износването на движещите се части в двигателя. Така маслото спомага за отстраняване на остатъчните замърсявания и за охлаждане на механичните компоненти на Вашия двигател.

Въпреки че замърсяванията се отстраняват посредством масления филтър, качеството на Вашето моторно масло се влошава с течение на времето, което означава, че то трябва да бъде източвано и сменяно на редовни интервали. Колко често ще трябва да правите това ще зависи от редица фактори, включително марката и модела на автомобила, който шофирате, както и от Вашия стил на шофиране и годишен пробег.  По принцип бихме посъветвали клиентите да посещават местен сервизен център Euro Repar за сервизно обслужване всяка година или приблизително на всеки изминати 15 000 км, което настъпи по-рано.

 

Съвети Eurorepar Car Service

  • Когато сменяте маслото, сменяйте и филтъра. Ако оставите мръсен филтър, новото масло ще поеме замърсявания по-бързо, което ще намали неговата ефективност и вероятно ще доведе до повреда на двигателя.

  • Винаги проверявайте нивото на моторното масло преди дълго пътуване. Когато Ви предстои дълго пътуване, повреда на автомобила е последното нещо, което желаете.

  • Като изберете сервизен център Euro Repar за следващото си сервизно обслужване, Вие ще получите професионален съвет за класа масло, подходящ за Вашия автомобил. Редовното сервизно обслужване е най-добрият начин да поддържате ефективната работа на Вашия двигател и автомобил.

  • За да проверите нивото на маслото, трябва да отворите предния капак. Потърсете символа за резервоара за моторното масло и извадете щеката. Използвайте кърпа, за да избършете всякакви остатъци от маслото. След това пъхнете щеката и я извадете отново. Ако нивото на маслото е нормално, маслото по щеката трябва да е между обозначенията за максимално и минимално ниво.

  • Проверявайте редовно нивото на маслото и доливайте, ако е необходимо. Дори и ако автомобилът Ви има електронен датчик, пак ще трябва да проверявате нивото ръчно. Задължително следвайте инструкциите на производителя за проверка на маслото (независимо дали маслото е горещо или студено).

Вашите въпроси

Двигателят на Вашия автомобил е сложна машина, съдържаща редица движещи се части. Повечето от тези компоненти са метални, като някои от тях трябва да се трият едни в други. Например буталата се движат нагоре и надолу в цилиндрите, като се трият във вътрешната стена.

Моторното масло смазва този процес, като го прави „по-хлъзгав“. Въпреки това, продължава да се получава триене, създаващо микрочастици метал и замърсявания, които биват отнасяни от моторното масло.

По време на този процес на смазване и почистване, маслото бавно изгаря. Това означава, че с течение на времето нивото на маслото се понижава и трябва да смените или долеете масло.

icon-gear