Нашите услуги : СПИРАЧНА СИСТЕМА

Намерете най-близкия до Вас сервиз

Назад

СПИРАЧНА СИСТЕМА СПИРАЧНА СИСТЕМА

Проверявайте редовно спирачките

Не е нужно да Ви казваме колко важни са спирачките при шофиране. Те са от ключово значение за Вашата безопасност, където и да шофирате.

Всеки път, когато използвате спирачките, те биват подлагани на изключително голямо натоварване. Когато накладките захващат дисковете, за да намалят скоростта на Вашия автомобил, триенето създава топлина. С течение на времето това води до износване както на накладките, така и на дисковете на спирачките. Когато достигнат минималното си ниво на дебелина, ще трябва да ги смените.

Съвети Eurorepar Car Service

  • Важно е спирачките на автомобила Ви да бъдат проверявани редовно от квалифициран техник. Това е най-лесният начин да проверите износването на накладките и да установите дали се нуждаят от смяна.

     

  • Когато проверявате спирачните накладки на Вашия автомобил в сервизен център Euro Repar, ние ще проверим и състоянието на спирачните дискове. Дисковете имат тенденция да издържат по-дълго от накладките и обикновено трябва да се сменят по-рядко от накладките.

  • Ако педалът на спирачката се усеща пружиниращ или ако Ви се струва, че намаляването на скоростта отнема по-дълго време от обичайното, трябва спешно да проверите спирачките си.

  • Автомобилът Ви може да не мине годишния технически преглед поради износени спирачни накладки и дискове.

  • Хидравличната спирачна течност също е много важна за спирачната система. Проверявайте редовно нивото на течността под предния капак на автомобила.

Вашите въпроси

Барабанните спирачки използват накладки и челюсти, разположени в корпус (барабана), за да намаляват скоростта на автомобила Ви. Накладките се избутват навън, което предизвиква триене. Дисковите спирачки от друга страна са организирани по различен начин; диск, монтиран на колелото, се захваща от двете страни от спирачните накладки. Това отново предизвиква триене и намалява скоростта на автомобила.

Дисковите спирачки обикновено осигуряват по-голяма спирачна сила и повечето автомобили имат дискови спирачки, монтирани на предните колела. Някои автомобили все още имат барабанни спирачки отзад, от които се изисква да осъществяват по-слабо спиране.

И двата вида спирачна система използват един и същ принцип на прилагане на триене, за да намалят скоростта на автомобила, така че и двата ще се износват с течение на времето.

icon-gear